Onderschat het niet: de CV Ketel

Voor veel mensen is het niet meer dan normaal om in hun huis een CV ketel te hebben hangen. Logisch, want een CV ketel is tegenwoordig de meest ‘logische’ manier om warm water uit de kraan te kunnen laten lopen in uw huis. Toch zijn er ook nog genoeg huizen in Nederland die over alternatieven van CV ketels beschikken. We bekijken deze alternatieven en benoemen de voordelen van een CV ketel.

De boiler

Een bekende tegenhanger van de CV ketel is de boiler. Een boiler is eigenlijk een groot vat dat volloopt met water. In dit vat wordt het water opgewarmd en op het moment dat u om warm water vraagt, loopt dit vat leeg naar de desbetreffende kraan. Vervolgens wordt de boiler weer gevuld, maar zoals u zult begrijpen duurt het dan weer even voordat de boiler op temperatuur is. Als u dus een uur lang warm water gebruikt, kan het zijn dat u boiler, bijvoorbeeld met een inhoud van tachtig a honderd liter, leeg is. U kunt dan even niet beschikken over warm water.

De gaskachel

Een ander alternatief voor de CV ketel is de gaskachel. Het moet gezegd worden dat dit een oud alternatief is, want in Nederland zijn er amper nog mensen die een gaskachel in huis hebben, die er voor moet zorgen dat u warm water krijgt. Uit veiligheidsoverwegingen zijn deze gaskachels in Nederlandse huizen vaak vervangen door CV ketels of boilers.

De voordelen van een CV ketel

De grootste voordelen van CV ketels zijn er eigenlijk twee. Allereerst kan je met een CV ketel te allen tijden warm water krijgen. Daarnaast is een CV ketel relatief goedkoop.